Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noi restricţii? Important pentru toți moldovenii din Italia

Roma - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Italia, urgența legată de Covid a revenit, înregistrându-se cifre care nu au mai fost de câteva luni. Marți a fost depășit pragul psihologic de 30.000 de infecții zilnice la nivel național.
BUCUREŞTI, 22 dec – Sputnik. Marți a fost depășit pragul psihologic de 30.000 de infecții zilnice la nivel național în Italia și 1.000 de internări la terapie intensivă; ultima cifră a fost înregistrată pentru ultima dată în luna mai.
În unele regiuni din Italia revenirea restricțiilor şi intrarea în zona portocalie ar putea deveni realitate începând cu 3 și 10 ianuarie 2022, deci în perioada Bobotezei, potrivit Sputnik Italia.
Pe de altă parte, între Crăciun și Anul Nou nu vor avea loc restricții, după cum a confirmat premierul Mario Draghi, care a vorbit doar despre „recomandări”.

Regiunile care riscă să intre în zona portocalie

Friuli și Trentino, în special provincia Trento sunt cele mai expuse riscului de a trece în zona portocalie, fiind monitorizate. Aici s-a înregistrat până acum cel mai mare număr de spitalizări în secțiile obișnuite și în terapie intensivă.
Legislaţia prevede trei parametri pentru a stabili culoarea unei regiuni: incidenţa la 100.000 de locuitori, gradul de ocupare a secţiilor obişnuite şi a secţiilor de terapie intensivă.
Ursula von der Leyen la Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Internațional
Polonia, atacată de Comisia Europeană pentru o situație întâlnită și în România și Ungaria
Totuşi, provoacă îngrijorare şi numărul de spitalizări în Liguria (terapie intensivă 14%, spitalizare 23%) și Veneto (terapie intensivă 17%, spitalizare 18%), care, de asemenea, riscă să intre în zona portocalie din ianuarie.

Cinci regiuni ar putea intra în zona galbenă

Alte cinci mari regiuni ar putea ieşi din zona albă până la sfârșitul anului: Emilia-Romagna, Lombardia, Lazio, Piemont și Sicilia, care împreună au peste 30 de milioane de locuitori.
Regiunea capitalei, în special, este deja peste limită în terapia intensivă și pe punctul de a fi depășită în ceea ce privește spitalizările (14%).
Lombardia este și ea peste limită în ceea ce priveşte resuscitările, dar nu este încă în zona galbenă având în vedere numărul încă limitat de internări obișnuite.
O tendință negativă există și în Piemont (10% terapie intensivă și 14% spitalizări obișnuite), precum și în Sicilia (8% terapie intensivă și 15% spitalizare obișnuită).
Fluxul de știri
0