Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce îi determină pe adolescenți să consume alcool

Ce îi determină pe adolescenți să consume alcool
Abonare
Deși adolescenții nu ar trebui să consume alcool din cauza riscurilor acestuia asupra sănătății, foarte mulți tineri din țara noastră o fac. În ultimul timp, din nefericire, numărul minorilor care încep să consume alcool este în continuă creștere.
Asistenta socială de la Centrul "Neovita" Nicoleta Balan a vorbit în studioul de Radio Sputnik Moldova despre factorii care îi determină pe adolescenți să consume alcool.

”Tinerii ne destăinuie că recurg la acest gest deoarece nu se înțeleg cu părinții. Obișnuiesc să spună: vorbim limbi diferite. De asemenea, unii o fac pentru a se integra în găști. Alții nu știu cum să-și petreacă timpul liber și se plictisesc”, a relatat Nicoleta Balan.

Potrivit specialistului, tinerii din ziua de astăzi trebuie să fie auziți și ascultați. Persoana de încredere într-o familie mereu rămâne a fi părintele, de aceea ei sunt îndemnați să discute mai des cu copiii și să le adreseze nu doar banala întrebare: “Ce ai mâncat astăzi?” sau “Ce notă ai primit?”.

"În cadrul orelor informative desfășurate cu copiii, ei desenează portretul unei persoane care este consumatoare de alcool, și anume cum îl văd ei în imaginația lor. Este interesant că nu întotdeauna aceștia depind de situația financiară precară din familie. Sunt și familii avute, unde tinerii consumă alcool, însă de altă calitate și alt preț", relatat asistenta socială.

Așadar, copilul are nevoie de un climat familial echilibrat în care să se simtă în siguranţă şi de o comunicare eficientă cu părinţii săi. Acest lucru este posibil dacă aceştia din urmă sunt atenţi la nevoile copilului, se preocupă de educaţia lui, dacă dau dovadă de înţelegere, sunt afectuoşi şi calmi şi participă la evenimentele importante din viaţa lui.
Fluxul de știri
0