Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Serviciile publice, la un click distanță: Perfectarea actelor se va face online

© Pixabay / SplitShireНоутбук
Ноутбук - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Serviciile publice vor putea fi accesate la distanță, inclusiv de către cetățenii din străinătate. Deputații au votat în lectură finală un proiect de lege în acest sens.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. În cadrul ședinței de joi a Parlamentului, deputații au votat în lectură finală proiectul de lege cu privire la serviciile publice. Documentul prevede crearea unui cadru juridic pentru sistemul de prestare a serviciilor publice, care să asigure accesibilitatea, calitatea și eficiența acestora. Astfel, serviciile publice vor fi la un click distanță și vor putea fi prestate și cetățenilor aflați peste hotare.
Potrivit autorilor proiectului, scopul acestei inițiative este organizarea și prestarea eficientă a serviciilor publice cetățenilor și mediului de afaceri, reducerea sarcinilor administrative inutile și utilizarea economică a mijloacelor bugetare.
Este de menționat că persoanele care nu au posibilitatea să acceseze serviciile în format electronic, vor putea apela la centrele multifuncționale din municipiile și centrele raioanele din țară, direct la ghișee.
Guvernul urmează să aprobe actele normative pentru organizarea și funcționarea centrelor multifuncționale și centrelor unificate de prestare a serviciilor publice.
Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Politică
Deputații au votat cele nouă cereri ale lui Robu: Șor a rămas fără imunitate parlamentară
La fel, în lectură finală a fost votat și proiectul ce prevede modificarea Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale. Asta înseamnă că Monitorul Oficial (Partea I, II, III – care cuprind actele normative) va fi disponibil online și gratuit tuturor cetățenilor. Totodată, partea IV, V ale publicației vor fi disponibile online sau tipărit contracost în baza abonamentelor, inclusiv prin vânzarea liberă.
Fluxul de știri
0