Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Replici în Parlament: „M-am simțit ca la biserică” - „V-ați lăsat de Satana?”

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Unii deputați din opoziție s-au arătat nemulțumiți de faptul că sunt nevoiți să voteze pentru ridicarea imunității lui Ilan Șor tocmai de nouă ori, având în vedere că tot atâtea cereri au fost prezentate de procurorul general interimar.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. După ce procurorul general interimar Dumitru Robu a citit cea de-a noua cerere de ridicare a imunității deputatului Ilan Șor, parlamentarii au avut luări de cuvânt. Socialistul Corneliu Furculiță a remarcat că s-a simțit la ședința de astăzi a Parlamentului ca la biserică.

„Am avut senzația că suntem la biserică atunci când preotul ne întreabă: - V-ați lăsat de Satana? Cam așa de vreo nouă ori ne întreabă. Da, probabil că toți din sala asta, astăzi, ne-am lăsat de trecut. (...) La fiecare dintre voi, dacă cauți, găsesc ghinde. Sunteți toți urmași din PLDM. Ați făcut rebranding și ați creat un partid mai nou, din trei litere, urmează poate după asta să-l faceți din două litere. Oricum până la urmă litera rămâne una singură”, a spus deputatul socialist Corneliu Furculiță.

„Interesant dacă dumneavoastră v-ați lăsat de michiduță?”, a menționat președintele Parlamentului Igor Grosu.
Precizăm că Ilan Șor a rămas astăzi fără imunitate parlamentară. Dumitru Robu a venit în fața deputaților cu nouă cereri, pentru fiecare capăt de acuzare înaintat lui Ilan Șor.
Ilan Șor a mai fost lipsit de imunitate parlamentară și în fostul legislativ, în data de 15 august 2019, la propunerea procurorului general interimar Dumitru Robu. Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2021
Politică
Partidul „Șor” își întărește pozițiile la Bălți: Ce va face Marina Tauber
Fluxul de știri
0