Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a comentat sancțiunile occidentale împotriva Crimeii

© Sputnik / Константин Михальчевский / Accesați arhiva multimediaРегионы России. Крым
Регионы России. Крым - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Președintele Putin despre sancțiunile occidentale împotriva Crimeii: Ei scuipă pe democrație.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Țările occidentale care au introdus sancțiuni împotriva Crimeii scuipă pe interesele locuitorilor peninsulei și pe democrație, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul conferințe de presă anuale de sfârșit de an, fiind citat de RIA Novosti.

"Acest lucru se datorează sancțiunilor impuse de partenerii noștri occidentali împotriva Crimeii. Am spus deja că s-a creat o situație ciudată: dacă cineva crede că Crimeea este ocupată, atunci Crimeea și locuitorii ei sunt victimele unei agresiuni. Dar dacă s-au ei s-au unit cu Rusia, au revenit în cadrul Rusiei de bună voie, printr-un referendum, atunci aceasta este o manifestare a democrației. Cine atunci luptă cu democrația? Nici un răspuns. Există un singur răspuns – scuipă ei pe interesele Crimeii, Rusiei și pe democrație, ei își rezolvă problemele geopolitice", a răspuns Putin la întrebarea ce se poate face cu faptul că marii operatori de telecomunicații nu pot veni în Crimeea.

Crimeea a devenit parte a Federației Ruse după referendumul din martie 2014, la care 96,77% dintre alegătorii din Republica Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului s-au exprimat în favoarea aderării la Rusia. Ucraina consideră însă că Crimeea este un teritoriu care îi aparține, dar ocupat temporar.
Conducerea Federației Ruse a afirmat în repetate rânduri că locuitorii Crimeii în mod democratic, în deplină conformitate cu dreptul internațional și Carta ONU, au votat pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit lui Putin, problema Crimeii este „complet închisă”.
Трансляция ежегодной пресс-конференции президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Rusia
Italia ar putea intermedia discuțiile NATO-Rusia, a spus Putin
Tradiționala conferință de presă a președintelui Rusiei, ținută la sfârșit de an, se desfășoară astăzi cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Sunt obligatorii măștile și respectarea distanței sociale.
În acest an tradiționala conferință de presă de la final de an a președintelui rus Vladimir Putin se desfășoară în format offline, în sala centrală de expoziții „Manej”.
Înainte de pandemie, erau acreditați pentru eveniment peste o mie de persoane. Acum sunt doar puțin peste 500. Acestea sunt noile cerințe sanitare.
În sală se află reprezentați ai presei străine și cei ai presei rusești de nivel național.
LIVE. Ежегодная пресс-конференция Владимира Путина  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Video
Live - Conferința de presă a lui Vladimir Putin la sfârșit de an
Fluxul de știri
0