Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Italia ar putea intermedia discuțiile NATO-Rusia, a spus Putin

© Sputnik / Константин Михальчевский / Trecere la banca de fotografiiТрансляция ежегодной пресс-конференции президента РФ В. Путина
Трансляция ежегодной пресс-конференции президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că Italia ar putea să mijlocească preconizatele negocieri dintre Rusia și NATO.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. În cadrul conferinței de presă de final de an, președintele Vladimir Putin a fost întrebat cât de mult s-au schimbat relațiile dintre Rusia și Italia și dacă Italia poate juca rolul de mediator în relațiile dintre Federația Rusă și Uniunea Europeană.
Putin a răspuns că relațiile dintre Rusia și Italia sunt bune și stabile, ele se situează deasupra relațiilor de partid, asta însemnând că relațiile ruso-italiene nu depind de forțele care la un moment sau altul conduc peninsula.
"Desigur, Italia este o țară NATO, o țară UE, dar acest lucru nu ne împiedică să conlucrăm așa cum am spus. Sper că va fi așa", a declarat Putin, menționând că este în contact cu premierul italian, Mario Draghi, cu care a vorbit de câteva ori la telefon.

„Italia ar putea juca un rol în normalizarea relațiilor dintre Rusia și UE și chiar în negocierile care sunt planificate în prezent între Rusia și NATO”, a adăugat președintele rus, fiind citat de RIA Novosti.

Tradiționala conferință de presă a președintelui Rusiei, ținută la sfârșit de an, se desfășoară astăzi cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Sunt obligatorii măștile și respectarea distanței sociale.
În acest an tradiționala conferință de presă de la final de an a președintelui rus Vladimir Putin se desfășoară în format offline, în sala centrală de expoziții „Manej”.
Înainte de pandemie, erau acreditați pentru eveniment peste o mie de persoane. Acum sunt doar puțin peste 500. Acestea sunt noile cerințe sanitare.
În sală se află reprezentați ai presei străine și cei ai presei rusești de nivel național.
LIVE. Ежегодная пресс-конференция Владимира Путина  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Video
Live - Conferința de presă a lui Vladimir Putin la sfârșit de an
Fluxul de știri
0