Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cei care vor să treacă hotarul: Ce se întâmplă la frontieră

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poliția de Frontieră a oferit detalii despre traversarea frontierelor de stat în perioada sărbătorilor de iarnă.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Începând de astăzi și până în data de 16 ianuarie, Poliția de Frontieră instituie regim intensiv de control al frontierei de stat. Regimul intensiv presupune implementarea unor măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier, menținerea ordinii și liniștii în zona de frontieră, dar și monitorizarea permanentă a situației operative.
Astfel, în punctele de trecere a frontierei de stat vor avea loc ședințe de lucru cu angajații Serviciului Vamal, în vederea stabilirii unui mecanism eficient de lucru prin sincronizarea numărului de locuri de muncă și angajați în PTF, a timpilor de perfectare și schimbului de date privind fluxul în PTF, acțiuni comune la apariția unor situații specifice și de criză.
Tot în această perioadă vor fi întrevederi de frontieră cu autoritățile statelor limitrofe și vor fi folosite la maxim infrastructurile PTF-urilor.
Poliția de Frontieră anunță că în perioada sărbătorilor se va asigura punctele de controale cu tehnică specială de control staționară și mobilă, se va aplica mijloace speciale și câinii de serviciu în scopul contracarării migrației ilegale și altor infracțiuni la frontieră.
Se vor lua măsuri pentru a nu admite ambuteiajele și se va utiliza toate instrumentele de informare a călătorilor despre situația în PTF-uri.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Societate
Oficial: 2022 va fi declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război
În zona de frontieră va fi sporită securitatea subdiviziunilor de frontieră și va fi fortificată paza acestora. Totodată vor fi formate grupuri rezervă de angajați ai Poliției de Frontieră, special pregătiți să intervină operativ în cazul apariției situațiilor specifice și de criză.
Conform datelor Poliției de Frontieră, tradițional în ajunul sărbătorilor cresc valorile de trafic, în special pe sensul de intrare în Republica Moldova. Doar în ultimele cinci zile s-a atestat un flux de călători de 144 599 de traversări, în creștere cu 10% față de primele cinci zile ale lunii curente.
Fluxul de știri
0