Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: 2022 va fi declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de hotărâre a Parlamentului.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Anul 2022 va fi declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenții Republicii Moldova. Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de hotărâre a Parlamentului.
”Documentul are scopul de a promova valorile, a educa tânăra generație în spiritul eroic-patriotic, dar și de a oferi un omagiu de recunoștință a statului față de meritele veteranilor de război, care au luptat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova”, este meționat în hotărârea de Guvern.
Acesta prevede aprobarea unui plan național de acțiuni, care include activități social-culturale, educaționale, inclusiv întâlniri ale veteranilor de război cu elevii din instituțiile educaționale.
În 2022, se împlinesc 30 de ani de la izbucnirea conflictului armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Atunci, peste 300 de oameni și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, iar în jur de 370 de persoane au fost rănite și au rămas cu sechele.
Fluxul de știri
0