Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații, în ședință: Ce proiecte de legi urmează să examineze astăzi

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Deputații se întrunesc în ședință. Aceștia au pe ordinea de zi mai multe proiecte. Totodată, vor examina rapoartele privind ridicarea imunității lui Ilan Șor.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Ședința de astăzi a Legislativului va începe la ora 11:00. Conform ordinii de zi, deputații vor examina și rapoartele Comisiei juridice, numiri și imunități cu privire la cererile Procurorului general privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor.
Totodată, în cadrul celor două ședințe, deputații vor examina, în lectura a doua, mai multe proiecte de modificare a unor acte legislative, și anume: Codului de procedură penală și Legii cu privire la asistența juridică internațională în materie penală; Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale; Legii privind siguranța traficului rutier și Codului contravențional; Legii privind sistemul public de asigurări sociale; Legii cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale; Legii cu privire la asigurări; Legii privind protecția mediului înconjurător și Legii privind deșeurile.
Tot în lectura a doua urmează a fi votat proiectul de lege cu privire la serviciile publice.
Parlamentarii vor dezbate în prima lectură proiectele de modificare a Legii privind ocrotirea monumentelor, Legii cu privire la piața produselor petroliere, Legii privind unele măsuri de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de situația epidemiologică (COVID-19), precum și Hotărârii Parlamentului cu privire la aprobarea modelului legitimației de judecător al Curții Supreme de Justiție și Hotărârii pentru aprobarea Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020.
De asemenea, va fi examinat proiectul de Hotărâre cu privire la declararea anului 2022 – Anul recunoștinței veteranilor de război, participanți la acțiunile de lupă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.
Pentru mâine, 24 decembrie, la fel este programată ședința Parlamentului. Deputații se vor întruni la ora 10:00 pentru a examina și vota proiectele de legi care nu au reușit să fie dezbătute joi.
Efectuarea reviziei tehnice - Moscova  - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Rusia
Obligativitatea reviziei tehnice a autovehiculelor – anulată
Fluxul de știri
0