Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Obligativitatea reviziei tehnice a autovehiculelor – anulată

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaEfectuarea reviziei tehnice - Moscova
Efectuarea reviziei tehnice - Moscova  - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
Șoferii nu vor mai fi obligați să treacă în fiecare an testarea tehnică cu autovehiculele lor personale. Din păcate, această nouă normă îi vizează doar pe proprietarii de autoturisme din Federația Rusă, nu și din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Duma de Stat din Federația Rusă a adoptat legea care anulează obligativitatea reviziei tehnice pentru autoturismele personale.
Deputații ruși au votat legea în lectură finală.
„Prezentând documentul, Evgheni Moskvicev, președintele Comitetului pentru Transport și Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, a subliniat că legea se aplică doar transportului personal. Pentru transportul de mărfuri, transportul public și taxiuri, inspecția tehnică obligatorie este în continuare valabilă”, a scris pe contul său de Telegram Pavel Fedeaev, șeful adjunct al Comisiei de Transport aș Dumei.
În conformitate cu nou legea, revizia tehnică este obligatorie pentru transportul personal doar în următoarele cazuri:
la înmatricularea autovehiculului;
la schimbarea proprietarului;
atunci când sunt operate modificări în proiectarea sau înlocuirea componentelor majore ale mașinii.
Noua lege nu vizează autovehiculele personale folosite în scop de serviciu, în acest caz expertiza tehnică rămâne a fi obligatorie, precizează RIA Novosti.
Astăzi, problema efectuării expertizei tehnice auto îl afectează pe fiecare al treilea locuitor al Rusiei: în această țară există aproximativ 49 de milioane de mașini și motociclete, în timp ce 27 de milioane de mașini au mai puțin de zece ani. Conform reglementărilor anterioare, inspecția periodică era obligatorie pentru vehiculele fabricate cu patru ani în urmă sau mai devreme.
Fluxul de știri
0