Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opt angajați ai ASP, audiați de CNA într-un dosar de răsunet - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție continuă acțiunile în dosarul privind eliberarea actelor cadastrale.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Opt angajați ai Agenției Servicii Publice sunt citați de Centrul Național Anticorupție pentru a fi audiați în dosarul de corupție privind eliberarea actelor cadastrale. Audierea începe la ora 09:00.
CNA informează că funcționarii sunt bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență, după ce ar fi acceptat mijloace financiare de la organizatorul schemei de corupție pentru a elibera acte permisive, necesare tranzacțiilor imobiliare.
„Aceștia figurează în mai multe episoade de corupție, documentate de către ofițerii CNA și procurori pe parcursul lunilor septembrie-octombrie 2021”, informează serviciul de presă al CNA.
Precizăm, 14 agenți cadastrali sunt cercetați penal pentru corupere activă și trafic de influență. Aceștia sunt învinuiți de participare la schema de corupție, organizată de un agent imobiliar, prin intermediul căreia obțineau în procedură simplificată acte cadastrale, eludând norma legală.
În acest dosar, pe 22 decembrie o persoană a fost arestată pentru 30 de zile, după ce au fost constatate probe privind organizarea schemei de corupție. În privința unui agent imobiliar a fost dispus control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, iar 12 persoane sunt cercetate în stare de libertate, în urma încheierii acordurilor de recunoaștere a vinovăției. Aceștia cooperează cu ancheta.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Societate
Noi detalii în cazul reținerilor de la ASP - câți bănuiți și-au recunoscut vina
Fluxul de știri
0