Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cazul reținerilor de la ASP - câți bănuiți și-au recunoscut vina

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Centrul Național Anticorupție vine cu noi detalii în cazul reținerilor de la Agenția Servicii Publice.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Zece persoane din cele 14 reținute pentru implicare în schema de corupție la eliberarea actelor cadastrale își recunosc vinovăția și cooperează cu ancheta. Precizarea a fost făcută de serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție.

Potrivit informațiilor furnizate presei cei zece care și-au recunoscut vinovăția urmează a fi cercetați în stare de libertate. Alte patru persoane se află, în prezent, în izolatorul CNA și vor fi audiate pe parcursul zilei. Procurorii vor decide cu privire la solicitarea mandatelor de arestare pe numele acestora. Printre cei patru care se află în izolatorul CNA este și organizatorul schemei.

Amintim că, pe data de 20 decembrie 14 persoane au fost reținute pentru fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. Totodată, 38 de figuranți au fost supuși perchezițiilor domiciliare. Este vorba despre angajați ai oficiilor cadastrale din cadrul Agenției Servicii Publice, brokeri imobiliari și ipotecari, persoane fizice și juridice, care, în complicitate cu un fost agent imobiliar facilitau procedura de obținere a actelor cadastrale.
În urma acțiunilor de urmărire penală, ofițerii CNA și procurorii au ridicat înscrisuri de ciornă, documente, telefoane mobile și alți purtători de informație, care urmează a fi analizate. De asemenea, de la domiciliile bănuiților au fost ridicate mijloace financiare. Cea mai mare sumă fiind de 10 mii de euro.
La această etapă, în cadrul anchetei sunt cercetate câteva sute de episoade în care organizatorul schemei facilita eliberarea actelor permisive pentru cumpărarea-vânzarea imobilelor, eludând procedura legală de programare prealabilă și pretinzând de la clienții săi sume ilicite de bani pentru a corupe angajații ASP.
cna - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Ultima oră: Descinderi de amploare - Sunt vizați angajați ai ASP și brokeri imobiliari
Fluxul de știri
0