Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Număr impresionant de turiști la Orheiul Vechi: Câți străini au vizitat rezervația în 2021

Număr record de turiști la Orheiul Vechi: Câți străini au vizitat rezervația în 2021
Abonare
Rezervația Natural Culturală „Orheiul Vechi” a înregistrat performanțe deosebite în acest an, fiind vizitată de un număr impresionant de turiști străini.
Orheiul Vechi este principala atracție cultural-turistică din țara noastră preferată de către străini. Doar în 2021, rezervația a fost vizitată de către un număr impunător de oaspeți – 179 de mii de turiști. Cifra însă este cu mult mai mare, susține directorul rezervației Ion Ciobanu.
"2021 a fost un an foarte productiv. În ciuda pandemiei, am fost vizitați de un număr record de turiști. Aproximativ 71,4 procente din străinii care vin la noi aleg ca destinație Orheiul Vechi. Cred că cifra reală este cu mult peste dublu, deoarece nu putem controla tot fluxul de turiști. Pentru aceasta sunt necesare investiții în monitorizarea tuturor traseelor de acces în Rezervație. La moment monitorizăm doar o singură direcție", a declarat pentru Sputnik Moldova Ion Ciobanu.
Potrivit lui, Rezervația Naturală „Orheiul Vechi” a reușit să acumuleze un venit mai mare decât în anii precedenți. La această creștere a contribuit fluxul mare de turiști și banii colectați în urma implementării taxelor pentru vizitatori și parcarea automobilelor acestora pe teritoriul rezervației.
Ion Ciobanu a precizat că taxa de intrare pe teritoriul Rezervației Naturale „Orheiul Vechi” este de 10 lei pentru adulți. Copiii de la 7 la 18 ani achită câte 5 lei, iar pentru preșcolari accesul este gratuit. Taxa percepută pentru un loc de parcare pe teritoriul rezervației este de 10 lei.

"Venitul din vânzările de bilete și serviciile prestate au înregistrat o creștere de 854,5 procente. Cifra medie de venit din 2008 până în 2020 era de 40 mii pe an. În 2021, venitul a ajuns la aproape un milion datorită celor 179 de mii de vizitatori", a declarat interlocutorul.

Mai mult, directorul rezervației susține că în viitorul apropiat, la Orheiul Vechi va apărea și o pârtie amenajată, iar noua atracție va ademeni și mai mulți turiști străini în perioada sărbătorilor de iarnă.
De menționat că cei mai mulți turiști străini care vizitează țara noastră sunt din România, Ucraina, Federația Rusă, Statele Unite ale Americii, Italia, Turcia, Germania și alte țări.
Fluxul de știri
0