Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Metodă „inedită” de a transporta droguri în penitenciar: La ce au recurs deținuții - VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение  - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
Câțiva deținuți au găsit soluția „perfectă” de a face rost de droguri în penitenciar, dar oamenii legii au deconspirat schema acestora. Vezi ce metodă „inedită” foloseau deținuții.
CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Transportau droguri în rect - aceasta este schema la care au recurs câțiva deținuți ai Penitenciarului nr.13, dar care a fost deconspirată de oamenii legii. Este de menționat că Penitenciarul nr.13 are și statut de izolator, unde se dețin sub arest preventiv învinuiții și inculpații. Astfel, zilnic mai multe persoane din penitenciar sunt escortate la organul de urmărire penală sau în instanțele de judecată pentru participarea la acțiuni de urmărire penală sau la procesul de judecată.
În context, deținuții din penitenciar au găsit o metodă de a transporta droguri în celule. Unii dintre inculpați au fost determinați de câțiva deținuți cu influență în lumea infracțională să aducă droguri în penitenciar, plasându-le în orificiul anal.
Astfel, oamenii legii au stabilit că o persoană plasa preventiv drogurile în toaleta care se afla în sediul Judecătoriei din Anenii Noi, ulterior, inculpații veniți la ședință se duceau la closet, lua pachetul pregătit cu droguri, îl introducea în rect și apoi mergea la penitenciar. În urma controlului corporal, drogurile nu erau depistate, astfel acestea ajungeau la deținuți.

„În instanța de judecată Anenii Noi, la intrarea în WC, a fost reținut un tânăr de 18 ani, originar din Anenii Noi, asupra căruia a fost depistat un tub de seringă cu volumul de 20 ml, plin cu marijuană. Audiat de polițiști, acesta și-a recunoscut vinovăția”, a precizat Poliția.

Ofițerii au descins la domiciliul persoanei care pregătea drogurile pentru transmitere și care era responsabil de racolarea persoanelor cu rol de curier pentru transportarea și plasarea drogurilor în incinta instanțelor de judecată. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, domiciliat în Anenii Noi, care fost anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni.
Oamenii legii au depistat și ridicat peste două kilograme de marijuană, obiecte utilizate la ambalarea drogurilor și destinate consumului acestora.
Au fost identificați și trei deținuți din cadrul Penitenciarului nr.13, implicați în acest caz. Aceștia au fost condamnați pentru mai multe infracțiuni.
Unul dintre bănuiți a fost arestat, iar altul este cercetat în libertate. Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie.
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Societate
Au pus la cale o schemă de corupție: Patru funcționari, reținuți
Fluxul de știri
0