Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au pus la cale o schemă de corupție: Patru funcționari, reținuți

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Patru funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) au fost reținuți de CNA și procurori pentru corupere pasivă.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Un pus la cale o schemă de corupție, iar acum riscă ani grei de pușcărie. Astfel, patru funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) au fost reținuți de CNA și procurori pentru corupere pasivă. Potrivit CNA, aceștia ar fi primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.
S-a stabilit că angajații Agenției efectuau periodic verificări în piețe, iar pentru a nu indica în actele de constatare neregulile stabilite, aceștia ar fi pretins și primit de la agenți economici bani sub formă de taxe de protecție.
„În patru din cazurile documentate de CNA, sumele variau între 5 000 și 10 000 de lei, erau transmise în câteva tranșe și percepute sub pretextul de a nu confisca marfa sau de a permite comercializarea bunurilor în lipsa actelor permisive”, se menționează într-un comunicat de presă al CNA.
Astfel, ofițerii au efectuat percheziții în această dimineață în birourile de serviciu de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. În consecință, patru inspectori au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii riscă până la zece ani de pușcărie, amendă penală de până la 400 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice de la șapte la zece ani.
Poșta Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Societate
Vicedirectorul ”Poșta Moldovei”, reținut de CNA într-un dosar de abuz de serviciu: Detalii
Fluxul de știri
0