Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu despre ”coridoarele verzi” ale fostei guvernări

© Inquam Photos / Octav GaneaFlorin Cîțu și Maia Sandu
Florin Cîțu și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Maia Sandu a criticat declarațiile primarul Capitalei, Ion Ceban, despre așa numitele ”coridoare verzi” pe străzile din Chișinău.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Președintele țării Maia Sandu a venit cu prima reacție după ce primarul Capitalei, Ion Ceban, a acuză unii funcționari publici de crearea ambuteiajelor din oraș. Declarațiile au fost făcute în această seară la postul public de televiziune.
Asta după ce săptămâna trecută Ceban a anunțat că sunt mai multe cerințe din parte unor funcționari publici de a face așa numitele ”coridoare verzi” pe străzile Capitalei, pentru a putea evita ambuteiajele.

”Am putea să îi transmite un raport foarte detaliat despre mașinile cu girofar pe care le foloseau colegii lui de partid în fiecare zi. Cu treabă și fără treabă. Despre mașinile SPPS pe care ei le-au distru prin accidente. Pentru că ei au mers întotdeauna cu viteză mare și au provocat pierderi mari, despre care nu vrea să vorbească” a declarat Maia Sandu.

Șeful statului a mai declarat că timp de un an de mandat nu a folosit niciodată aceste ”coridoare verzi” și a venit cu o soluție și pentru ceilalți funcționari.

”Nu am folosit niciodată girofarul de când sunt președinte. Mergi mai de dimineață la lucru când nu sunt ambuteiaje și mergi seara mai târziu când nu sunt ambuteiaje, asta este soluția”, a declarat președintele țării.

Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Societate
Replici acide între Gavrilița și Ceban pe marginea "coridorului verde"
Amintim că săptămâna trecută primarul Capitalei a declarat că doar într-o singură zi au existat 47 de solicitări din partea unor funcționari de a seta semafoarele din Capitală astfel încât să fie creat coridor verde pentru aceștia. Potrivit edilului-șef, după ce semafoarele erau setate după bunul plac al cuiva, ca să se revină la culoarea roșie era nevoie de patru minute.
„Recent, Direcția Transport a solicitat într-o ședință lărgită să nu se mai facă solicitări din partea mai multor funcționari de a avea undă verde sau coridor verde, pentru că rânza lor nu vrea să aștepte în ambuteiaj. Spre exemplu într-o sigură zi au fost 47 de astfel de solicitări”, a declarat Ceban.
Acesta mai spune că autoritățile municipale vor solicita ca și în perioada când sunt diverse delegații traficul să nu fie suspendat. Potrivit primarului, delegațiile pot circula pe benzile dedicate fără a bloca intersecțiile. Ceban nu a precizat însă din partea căror funcționari ar veni astfel de solicitări.
ambuteiaj - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Ion Ceban propune o soluție pentru a scăpa de ambuteiaje în centrul Capitalei
Fluxul de știri
0