Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Replici acide între Gavrilița și Ceban pe marginea "coridorului verde"

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a criticat dur declarațiile primarul Capitalei, Ion Ceban, despre așa numitele ”coridoare verzi” pe străzile Capitalei.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a criticat dur declarațiile primarul Capitalei, Ion Ceban, în care acuză unii funcționari publici de crearea ambuteiajelor din oraș.
Asta după ce săptămâna trecută Ceban a anunțat că sunt mai multe cerințe din parte unor funcționari publici de a face așa numitele ”coridoare verzi” pe străzile Capitalei, pentru a putea evita ambuteiajele.
Astăzi în cadrul unui eveniment desfășurat la Strășeni, Natalia Gavrilița a venit cu o reacție la declarațiile primarului.

”Solicitarea în cauză este făcută de către Inspectoratul General de Poliție pentru fluidizarea traficului și întrebarea importantă care trebuie pusă domnului primar, cum asemenea date ajung în spațiul public, care este regimul acestor date? Există și informații de interes public, dar există informații ce țin de buna funcționare a instituțiilor statului și domnul primar ar trebui să fie atent cu divulgarea acestor informații”, a declarat Natalia Gavrilița.

Amintim că săptămâna trecută primarul Capitalei a declarat că doar într-o singură zi au existat 47 de solicitări din partea unor funcționari de a seta semafoarele din Capitală astfel încât să fie creat coridor verde pentru aceștia. Potrivit edilului-șef, după ce semafoarele erau setate după bunul plac al cuiva, ca să se revină la culoarea roșie era nevoie de patru minute.
„Recent, Direcția Transport a solicitat într-o ședință lărgită să nu se mai facă solicitări din partea mai multor funcționari de a avea undă verde sau coridor verde, pentru că rânza lor nu vrea să aștepte în ambuteiaj. Spre exemplu într-o sigură zi au fost 47 de astfel de solicitări”, a declarat Ceban.
Acesta mai spune că autoritățile municipale vor solicita ca și în perioada când sunt diverse delegații traficul să nu fie suspendat. Potrivit primarului, delegațiile pot circula pe benzile dedicate fără a bloca intersecțiile. Ceban nu a precizat însă din partea căror funcționari ar veni astfel de solicitări.
Умный светофор  - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
„Funcționarii se joacă” cu semafoarele: Ceban- „Rânza lor nu vrea să aștepte în ambuteiaj”
Fluxul de știri
0