Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov l-a îndemnat pe Stoltenberg să plece de la conducerea NATO

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov și Jens Stoltenberg
Serghei Lavrov și Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful MAE rus Lavrov: Este timpul ca Stoltenberg să plece din funcția de secretar general al NATO, nu face față.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Este timpul ca secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, să plece din funcție pentru că nu face față îndatoririlor sale, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
„La baza securității europeane, euro-atlantice se află o serie de principii care au fost convenite și semnate la cel mai înalt nivel în calitate de angajamente politice. Inclusiv principiul cheie de temelie al securității egale și indivizibile, în conformitate cu care șefii de stat și de guvern au notat direct - niciun stat euro-atlantic, niciun participant la OSCE nu își va consolida securitatea din contul prejudicierii securității altora”, a amintit Lavrov într-un interviu acordat canalului de televiziune RT.
Potrivit ministrului, „dacă Stoltenberg consideră că membrii NATO au dreptul să scuipe pe acest principiu care este consacrat în documentele adoptate la cele mai înalte niveluri, atunci probabil este într-adevăr timpul să treacă la un alt loc de muncă, pentru că el nicidecum nu face față îndatoririle sale”.
Drapelul NATO - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Rusia
Când ar putea avea loc negocierile Rusiei cu NATO – Lavrov
Lavrov a menționat că Stoltenberg „declară cu voce tare și destul de arogant, chiar și cu impertinență”, că nimeni nu are dreptul să încălce principiul Tratatului de la Washington, potrivit căruia ușile sunt deschise pentru orice potențial aspirant care dorește să adere la NATO”. El a declarat de asemenea că, potrivit unor zvonuri, Stoltenberg ar avea de gând să-și schimbe locul de muncă la Banca Centrală a Norvegiei.
Anterior, Stoltenberg a declarat la Bruxelles, în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul român Nicolae Ciucă, că decizia Ucrainei de a adera la NATO nu este un subiect de compromis și negocieri cu Rusia.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Internațional
Stoltenberg a explicat care va fi relația NATO cu Rusia
Fluxul de știri
0