Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg a explicat care va fi relația NATO cu Rusia

© REUTERS / POOLJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Secretarul general al NATO susține că organizația își păstrează canalele de comunicare cu Rusia, dar regretă suspendarea activității reprezentanțelor alianței la Moscova.
CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. NATO își păstrează canalele de comunicare cu Rusia, alianța continuă o abordare combinată în relațiile cu Moscova, care îmbină “apărarea și descurajarea” cu deschiderea spre dialog, a declarat secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, în ajunul reuniunii miniștrilor Apărării țărilor membre NATO la Bruxelles, .
“Am păstrat canalele de comunicare cu Rusia, însă regretăm decizia Rusiei de a închide două oficii ale NATO la Moscova și de a înceta activitatea misiunii aici, în sediu. Abordarea NATO față de Rusia rămâne în continuare una mixtă, care îmbină apărarea și descurajarea cu disponibilitatea de a purta un dialog consistent. Însă acest lucru a devenit mai dificil din cauza deciziei Rusiei de a închide oficiile NATO de la Moscova”, a declarat el.
Cartierul general NATO din Bruxelles  - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Rusia
Expert rus a comentat reacția Rusiei la ultimele acțiuni NATO
Fluxul de știri
0