Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

IGP, cu pretenții față de Primăria Chișinău: Inacțiunea poate determina prejudicii

© Sputnik / Mihai CarausInspectoratul General al Politiei poliției IGP
Inspectoratul General al Politiei poliției IGP - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
Inspectoratul General de Poliție acuză autoritățile municipale de inacțiune în ceea ce privește implementarea unor recomandări.
CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Inspectoratul General al Poliției îi reproșează Primăriei Chișinău neimplementarea recomandărilor incluse în 136 de prescripții și 23 de sesizări.
Potrivit IGP, este vorba de recomandări cu privire la corecțiile de trafic, organizarea circulației rutiere, securizarea trecerilor pentru pietoni, iluminatul stradal, defrișarea arborilor pentru asigurarea vizibilității indicatoarelor rutiere, optimizarea regimului de lucru al semafoarelor, reparația drumurilor și remedierea altor probleme de infrastructură rutieră care duc la blocarea traficului rutier și punerea în pericol a cetățenilor.
Amintim că zilele trecute, primarul Chișinăului a venit cu mai multe critici la adresa guvernării, recomandându-i să-i întoarcă Chișinăului Poliția Municipală.
„Dacă nu aveți capacitatea de a gestiona ambuteiajele, să diminuați criminalitatea, actele de huliganism și vandalizare, comerțul ilicit și să luptați cu parcările ilegale, întoarceți Chișinăului Poliția municipală. Vă voi demonstra că împreună cu o echipă de profesioniști, care chiar există, voi face regulă în oraș pe toate aceste segmente. Dați-ne Poliția înapoi cu tot cu buget așa cum ați furat-o de la municipalitate. Și promit că în jumătate de an voi face ordine în Chișinău, dacă voi nu puteți. Dar voi nu puteți”, a menționat anterior Ceban.
În context, responsabilii Inspectoratului au cerut ca pe ordinea de zi a ședințelor serviciilor municipale să fie incluse subiecte prezentate de către Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, subdiviziune responsabilă de asigurarea ordinii și siguranței publice în Capitală.
ambuteiaj - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Ion Ceban propune o soluție pentru a scăpa de ambuteiaje în centrul Capitalei
Totodată, IGP îi solicită Primăriei să-și exercite competențele pornind de la reglementările cadrului legal, astfel încât fiecare autoritate să-și realizeze sarcinile corespunzător.
„Totodată, atenționăm că este inacceptabilă antrenarea Poliției în polemici ce depășesc caracterul operațional al activității, inclusiv condiționarea colaborării și comunicării pe subiectele sensibile pentru cetățeni”, precizează serviciul de presă al IGP printr-un comunicat de presă.
La fel, IGP avertizează factorii de decizie ai Primăriei să dea curs implementării acțiunilor incluse în proiectul de Plan întocmit anterior de MAI și APL, în care sunt prevăzute măsuri urgente de rezolvare a problemelor de siguranță a cetățenilor și confortului acestora, pentru că în caz contrar activitatea acestora ar putea fi apreciată ”sub aspect legal”.
„Subliniem că inacțiunea poate determina prejudicii nu doar de ordin moral, context în care se poate recurge deja la aprecierea sub aspect legal asupra responsabilității survenite ca rezultat al eschivării”, mai este precizat în comunicatul IGP.
Amintim, primarul Chișinăului acuză guvernarea și de sabotaj și că ar contribui la crearea ambuteiajelor. Primarul Capitalei a declarat că doar într-o singură zi au existat 47 de solicitări din partea unor funcționari de a seta semafoarele din Capitală astfel încât să fie creat coridor verde pentru aceștia. Potrivit edilului-șef, după ce semafoarele erau setate după bunul plac al cuiva, ca să se revină la culoarea roșie era nevoie de patru minute.
Умный светофор  - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
„Funcționarii se joacă” cu semafoarele: Ceban- „Rânza lor nu vrea să aștepte în ambuteiaj”
Fluxul de știri
0