Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a numit noi ambasadori în Ucraina și Regatul Spaniei: Cine sunt aceștia

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința de astăzi noi ambasadori ai Republicii Moldova în Ucraina și Regatul Spaniei. Vezi despre cine este vorba.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Tradițional, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, miniștrii au aprobat noi decizii cu privire la cadre.
Astfel, membrii Cabinetului de Miniștri au votat astăzi pentru numirea lui Valeriu Chiveri în funcția de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar a Republicii Moldova în Ucraina.
Totodată, Eugeniu Revenco a fost numit ambasador Extraordinar și Plenipotențiar a Republicii Moldova în Regatul Spaniei.
Tot în cadrul ședinței de astăzi, Ghenadie Gogoli a fost numit în funcția de șef-adjunct al oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat, din data de 23 decembrie.

”Am impresia că avem toate funcțiile în oficiile teritoriale ale Cancelariei de Stat suplinite. Avem și instruiri în aceste zile și vom lucra mult mai eficient în asigurarea legalității actelor primite”, a declarat Natalia Gavrilița.

Лилиан Дарий - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Societate
A fost avizată candidatura noului ambasador în Rusia
Cabinetul de Miniștri s-a întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse 18 subiecte pe care miniștrii urmează să le examineze.
Printre acestea se regăsește oferirea avizului asupra unui proiect de lege privind sistemul public de asigurări sociale.
De asemenea, miniștrii vor trebui să dea avizul asupra proiectului de hotărâre a Parlamentului cu privire la declararea anului 2022 – Anul Recunoștinței veteranilor de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.
Tot în cadrul ședinței de astăzi, miniștrii vor trebui să dea aviz la proiectul de lege pentru efectuarea auditului public extern în domeniul gazelor naturale.
Un alt proiect care urmează să fie aprobat astăzi de către membrii Cabinetului este cel cu privire la ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară şi parcul de material rulant ale Republicii Moldova.
Tot în cadrul ședinței, miniștrii vor trebui să aprobe proiectul cu privire la alocarea mijloacelor financiare Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”.
Fluxul de știri
0