Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sărbătorile, tot mai aproape: În satele Moldovei răsună colindele

Sărbătorile – tot mai aproape: În satele Moldovei răsună colindele
Abonare
E vremea colindelor! În toiul sărbătorilor de iarnă, în satele Moldovei răsună cele mai frumoase cântece de Crăciun. Un exemplu în acest sens este Slobozia Mare – locul în care tradițiile sunt păstrate cu sfințenie, iar tinerii le moștenesc cu multă plăcere.
Au început sărbătorile și la Slobozia Mare. În incinta Muzeului de Istorie și Etnografie au venit primii colindători - ceata bărbătească "Mocanașii", incluși în patrimoniul cultural imaterial UNESCO și grupul femeilor "Slobozencele".
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", primarul Valentina Carastan a menționat că în Slobozia Mare, colindatul de Crăciun este cel mai bun prilej de manifestări folclorice și este un obicei respectat cu sfințenie din generație în generație.

"Instituțiile școlare, bisericile, autoritățile locale, casa de cultură – toți pun accent pe păstrarea tradițiilor și au grijă ca acestea să educe o generație mai bună. Chiar dacă se pare că sunt lucruri mai importante, poporul se definește prin tradițiile, obiceiurile și datinile sale", a declarat Valentina Carastan.

În Slobozia Mare sunt 5 800 de locuitori. Comuna de la sudul Moldoveni este renumită prin faptul că păstrează cele mai vechi și frumoase tradiții.
Fluxul de știri
0