Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decretul de numire a lui Aureliu Ciocoi în funcția de ambasador în Germania, semnat

© Sputnik / Mihai CarausAureliu Ciocoi, imagine simbol
Aureliu Ciocoi, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Șeful statului a semnat decretul de numire al lui Aureliu Ciocoi în funcție de ambasador al Germaniei.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat marți decretul de numire în funcție a noului ambasador al Republicii Moldova în Germania.
„Prezentul decret intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată în decretul semnat de șeful statului.
Candidatura lui Aureliu Ciocoi de numire în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Germania a fost luată în cadrul ședinței de 3 decembrie a Guvernului.
Aureliu Ciocoi este diplomat de profesie. A studiat şi la Academia Diplomatică a Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei. La Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a ocupat mai multe funcţii în perioada 1996-2010. Între 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai exercitat funcția de ambasador al Republicii Moldova în Germania și în Regatul Danemarcei (prin cumul).
De asemenea, a fost Ambasador în Republica Populară Chineză și în Statele Unite ale Americii. Timp de câteva luni a ocupat funcția de ministru la MAEIE, iar în perioada 31 decembrie 2020 – 6 august 2021 a fost prim-ministru interimar al Republicii Moldova.
Numirea lui Ciocoi în funcție a fost făcută după ce ambasadorul Republicii Moldova în Germania și prin cumul în Regatul Danemarcei, Oleg Serebrean, și-a încheiat misiunea diplomatică.
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Fostul premier interimar, Aureliu Ciocoi, numit ambasador în Germania
Fluxul de știri
0