Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul premier interimar, Aureliu Ciocoi, numit ambasador în Germania

© Sputnik / Mihai CarausAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Mai mulți ambasadori au fost numiți în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Fostul prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi a fost numit în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Germania. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Se întâmplă după ce actualul ambasador al Republicii Moldova în Germania și prin cumul în Regatul Danemarcei, Oleg Serebrean, și-a încheiat misiunea diplomatică.
Aureliu Ciocoi este diplomat de profesie. A studiat şi la Academia Diplomatică a Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei. La Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova a ocupat mai multe funcţii în perioada 1996-2010. Între 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai exercitat funcția de ambasador al Republicii Moldova în Germania și în Regatul Danemarcei (prin cumul).
De asemenea, a fost Ambasador în Republica Populară Chineză și în Statele Unite ale Americii. Timp de câteva luni a ocupat funcția de ministru la MAEIE, iar în perioada 31 decembrie 2020 – 6 august 2021 a fost prim-ministru interimar al Republicii Moldova.
Totodată, Cabinetul de Miniștri a votat pentru numirea Corinei Călugăru în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar a țării noastre în Franța, după revocarea lui Eugen Revencu.
Iar Dmitri Croitor, ambasador extraordinar și plenipotențiar a Republicii Moldova în Turcia, a fost numit în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar a Republicii Moldova în Regatul Hașemit al Iordaniei, prin cumul cu reședința la Ankara.
Nicu Popescu, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Politică
Popescu: Avem un candidat la funcția de ambasador în Rusia, așteptăm încheierea procedurii
Fluxul de știri
0