Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu, despre ratingul guvernării: „Luna de miere trece repede”

© Sputnik / OsmatescoIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Fostul premier Ion Chicu a comentat în emisie la Radio Sputnik Moldova sondajul de opinie prezentat ieri de IDIS Viitorul, care arată că ratingul partidului de guvernământ a început să scadă.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Sondajul realizat de CBS Research, IDIS Viitorul şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române arată că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula câte 24,7% din voturi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Ceea ce arată un regres al ratingului partidului de guvernământ.

„Guvernarea ar trebui să conștientizeze ce se întâmplă. Luna de miere trece repede și toate încercările de a plasa pe umerii altora responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă nu țin. Sper că guvernarea va trage concluziile. Avem o degradare evidentă”, a remarcat Ion Chicu în emisie la Radio Sputnik Moldova.

Fostul premier consideră că PAS suferă prejudicii de imagine din cauza unor acțiuni care ar fi necugetate.
„În acea perioadă care s-a scurs de la cele 100 de zile de grație, nu a trecut săptămână fără scandal. Scandalul cu alegerile de la Bălți, scandalul cu avocatul poporului, salariile exorbitante pentru judecătorii Curții Constituționale. Acest lucru înrădăcinează convingerea că această putere nu este prevestitorul schimbării. Ceea ce arată această guvernare - se compromite viitorul acestei țări”, a mai spus Ion Chicu.
Sondajul de opinie a fost realizat de CBS Research, IDIS Viitorul şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române în perioada 4-15 decembrie.
Fluxul de știri
0