Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ex-președintele Dodon, citat la Procuratură - care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon va fi audiat într-o cauză penală.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Igor Dodon este citat la Procuratura Generală. Fostul președinte al Republicii Moldova va fi audiat într-o cauză penală inițiată încă în luna septembrie a acestui an. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Procuraturii Generale Mariana Cherpec.
„Confirmăm citarea lui Igor Dodon la data de 27 decembrie 2021 la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cadrul cauzei penale SA „Energocom” privind procurarea energiei electrice în perioada 2008 - 2009”, a precizat Mariana Cherpec.
Precizăm, în luna septembrie, Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statului în proporții deosebit de mari.
„În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA,,Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 de dolari, echivalentul a 123 957 916 de lei”, anunță PG.
Potrivit materialelor din dosar, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.
Молдова газ - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Economie
Presa: Energocom și Naftogaz au semnat acordul de livrare a gazelor
Fluxul de știri
0