Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Chicu: Salariile judecătorilor de la CC se majorează cu 13 mii, ale profesorilor cu 300

Abonare
Salariile judecătorilor de la Curtea Constituțională vor crește cu 13 mii de lei, în pofida faptului că președintele țării, Maia Sandu, a restituit Parlamentului Legea care prevedea o creștere cu peste 40 de mii de lei pentru magistrații constituționali.
Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” la Sputnik Moldova de către fostul premier Ion Chicu, după ce a analizat legea bugetului pentru anul 2022.
”Cu restituirea legii în Parlament nu s-a renunțat la majorarea salariului. Majorarea oricum va constitui în jur de 13 mii de lei pe lună. Asta chiar dacă Maia Sandu a întors în Parlamentului legea prin care se propunea majorarea cu 40 de mii de lei a salariilor judecătorilor”, spune fostul premier.
Totodată, Ion Chicu a menționat că Guvernul trebuia să majoreze salariul mai mult decât a făcut-o, în condițiile în care, inflația prognozată de Banca Națională pentru anul viitor este de circa 15 la sută.

”Dacă pentru profesori salariile au fost majorate cu 5,6 procente, atunci pentru deputați și președinte cu 7,7. Dacă pentru profesori salariul crește cu 300 de lei, deputații vor primi cu 1300 de lei mai mult”, declară Ion Chicu.

Amintim că, președintele Maia Sandu a restituit Parlamentului Legea nr. 204 din 6 decembrie 2021, cu privire la modificarea unor acte normative privind legislația bugetar-fiscală 2022, care include scandalosul amendament cu privire la salarizarea angajaților Curții Constituționale.
Șefa statului a luat această decizie pe motiv că legea include un amendament, cu privire la salarizarea angajaților Curții Constituționale, pentru care nu există avizul pozitiv al Guvernului.
Amendamentul semnat de deputații PAS Olesea Stamate, Veronica Roșca și președintele Parlamentului, Igor Grosu, prevede majorarea salariilor judecătorilor CC de la 44 de mii de lei la aproape 82 de mii.
Fluxul de știri
0