Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Certificatele de vaccinare COVID-19 ar putea fi valabile doar nouă luni

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic  - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
Pentru a prelungi valabilitatea certificatului de vaccinare va trebui să fie administrată o doză suplimentară de vaccin.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Comisia Europeană a făcut o recomandare conform căreia valabilitatea unui certificat de vaccinare împotriva coronavirusului este limitată la nouă luni. Apoi va fi necesară doza booster de vaccin, transmite ”Izvestia”.
Comisia Europeană a publicat azi recomandarea dată.

„O perioadă de valabilitate exactă pentru certificatele de vaccinare asigură păstrarea măsurilor de coordonare ce țin de călătoriile [în cadrul Uniunii Europene] ”, se arată în document.

La baza acestei hotărâri au stat ”datele științifice disponibile în aceste momente și criteriile obiective”.
Certificatul european de vaccinare anti COVID-19 ar trebui să garanteze libera circulație a cetățenilor în cadrul Uniunii Europene în contextul pandemiei de coronavirus. Certificatul este o dovadă a vaccinării cu serurile recunoscute în UE, dar mai conține și informații privind recuperarea după boală sau testul negativ la coronavirus.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Coronavirus
Certificatul de vaccinare COVID-19 va fi recunoscut în Israel
Fluxul de știri
0