Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

ANRE a afișat noi prețuri plafon: Cât va costa mâine motorina

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaЗаправка автомобиля
Заправка автомобиля - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 22 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine motorina s-ar putea ieftini.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 22 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 este de 20 de lei și 35 bani pentru un litru, rămânând neschimbat din data de 21 decembrie. Prețul la motorină va scădea cu 4 bani și va costa 17 lei și 20 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. Și astăzi prețul motorinei a fost afișat mai mic decât cel din ziua de ieri, după ce de mai bine de o săptămână prețurile la carburanți atestau o creștere.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Протест автоперевозчиков в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Societate
Spînu insistă: Nu există justificare pentru creșterea tarifului la transport
Fluxul de știri
0