Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii îl învinuiesc pe Spînu de manipulare și protejarea schemelor de corupție

© Sputnik / Evghenii PanasencoProtestul transportatorilor la Chișinău
Protestul transportatorilor la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Transportatorii învinuiesc Ministerul Infrastructurii de manipulare și cer instituției să recalculeze tarifele de transport așa cum prevede legea.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) i-a răspuns public ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la declarațiile făcute de acesta după protestul de joia trecută a transportatorilor.
”Cerințele transportatorilor au fost de a adopta decizia de stabilire a mărimii tarifului la serviciile de transport regulate, de a adopta decizia de a stabili mărimea tarifului la serviciile de autogară și de eliminare a schemelor de corupție. În acest răspuns aducem învinuiri argumentate ministrului de manipulare și de protejare a schemelor de corupție”, este menționat în comunicatul asociației.
În scrisoarea lor, transportatorii au menționat încă o dată că ministerul are toate datele la dispoziție pentru a calcula noul tarif de transport.
”Ați menționat că doar 7 companii au prezentat date la minister. Vrem să înțelegem cum veți putea utiliza aceste date ale oricărei din aceste 7 companii pentru calcularea tarifului. Metodologia vă permite să stabiliți tarif separat pentru fiecare rută? Răspundem noi în locul dvs.- nu vă permite. Metodologia permite de a stabili tarif pentru fiecare transportator? Nu permite. Metodologia vă obligă să stabiliți tarif-plafon pentru întreaga ramură. Acțiunile dvs. de a solicita date de la transportatori suplimentar la rapoartele stabilite de lege reprezintă o acțiune ilegală”, este menționat în scrisoarea transportatorilor.
De asemenea, reprezentanții ramurii îl acuză pe Andrei Spînu de faptul că acordă protecție unor companii de transport și de lipsă de acțiune împotriva funcționarilor corupți din organele de stat.
Vă amintim că pe 16 decembrie transportatorii moldoveni au blocat parțial, în semn de protest, circulația pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Piața Marii Adunări Naționale.
Protestul transportatorilor la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2021
Societate
Transportatorii au ieșit la protest: Ce îi nemulțumește și de ce acuză autoritățile
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spinu, le-a răspuns transportatorilor. Potrivit acestuia, instituția pe care o conduce a expediat un demers transportatorilor pentru ca aceștia să prezinte informații despre calculele tarifelor.
„Nu înțelegem logica de a solicita majorarea tarifului, dacă atunci când solicităm date concrete în baza cărora să luăm această decizie, nu avem nicio reacție”, a scris Spânu atunci pe pagina sa de Facebook.
Fluxul de știri
0