Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât ar putea costa serviciile de transport în 2022: Un proiect, publicat pentru consultări

© Sputnik / Mihai CarausProtest transportatori, 18 decembrie 2020
Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Ministerul Infrastructurii a publicat pentru dezbatere ordinul referitor la stabilirea tarifelor pentru transport rutier de persoane. Totuși, în proiectul propus tarifele nu diferă de cele care sunt aplicate și în prezent, asta deși transportatorii au cerut majorare.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. A fost publicat spre consultări un proiect de ordin ce prevede stabilirea tarifelor pentru transport rutier de persoane. Astfel, conform acestuia, tarifele menționate în proiect nu diferă deloc de cele care se aplică acum. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a scris pe pagina sa de Facebook că în prezent nu există justificare pentru creșterea tarifului.
Andrei Spînu a precizat că în această săptămână va organiza audieri cu transportatorii referitor la ordinul menționat mai sus.
Totodată, Spînu a precizat că în prezent, parcul de autobuze din țară este învechit, peste 78% din vehicule au peste 16 ani. În context, ministrul a menționat că „e timpul să trecem de la discuția tarifului la cum facem așa ca să înnoim parcul și să oferim servicii mai calitative cetățenilor noștri”.
Amintim că joi, 16 decembrie, transportatorii au ieșit la protest în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia au cerut majorarea tarifului pentru călătorie. Ulterior, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Spînu a menționat că principalele preocupări ale sale sunt „ca oamenii să beneficieze de servicii de transport sigur, comod și accesibil, iar prețul achitat pentru serviciile de transport să fie unul corect și care corespunde realităților actuale”.
Anterior, Spînu a precizat că majorarea tarifului este nejustificată, deoarece inițial, transportatorii motivau majorarea tarifelor prin creșterea prețului pentru un litru de benzină și motorină. Acum însă, acest argument nu mai poate fi înaintat, deoarece prețurile la carburanți au început să scadă, precizează ministrul.
Protestul transportatorilor la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Transportatorii îl învinuiesc pe Spînu de manipulare și protejarea schemelor de corupție
Fluxul de știri
0