Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pechinul: În cazul unei confruntări cu SUA, China ”va lupta până la capăt”

© AP Photo / Behrouz MehriMinistrul chinez de Externe Wang Yi.
Ministrul chinez de Externe Wang Yi. - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Pechinul nu se teme de o confruntare cu SUA, dar se pronunță pentru cooperare.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. China salută cooperarea cu Statele Unite, dar nu se teme de confruntare și în cazul unei confruntări va „lupta până la capăt”, a declarat luni ministrul chinez de Externe Wang Yi.
„Poziția Chinei este clară și invariabilă: dacă este vorba de dialog, atunci unul la egalitate, dacă de cooperare - este binevenită, însă doar reciproc avantajoasă, dacă este concurența, atunci pozitivă, nu ne este frică de confruntare și vom lupta până la capăt”, a spus Wang Yi la o conferință consacrată situației internaționale actuale și diplomației chineze.
Wang Yi a subliniat că cooperarea va aduce beneficii ambelor părți, iar confruntarea va dăuna tuturor. Potrivit acestuia, escaladarea confruntării în ultimul an a demonstrat încă o dată că motivul fundamental pentru care relațiile chino-americane întâmpină dificultăți serioase și multe provocări constă în faptul că Statele Unite au făcut o evaluare strategică incorectă a Chinei și a relațiilor chino-americane.
„Unele persoane în Statele Unite nu vor să admită că și alte țări au dreptul la dezvoltare, nu vor să accepte faptul că China se consolidează și se dezvoltă în mod constant, nu vor să accepte că China și SUA pot păși pe calea cooperării reciproc avantajoase și încearcă să creeze un grup care să descurajeze și să suprime China”, a adăugat el.
Olimpiada - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Olimpiada de la Beijing - 2022
China promite SUA un răspuns dur la boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice din 2022
Fluxul de știri
0