Рабочий на электромобиле моет пол в Главном пресс-центре перед зимними Олимпийскими играми 2022 года в Пекине - Sputnik Moldova, 1920
Olimpiada de la Beijing - 2022
Citiți, ascultați și urmăriți cele mai interesante știri, reportaje, galerii foto, comentarii în exclusivitate de la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing - 2022.

China promite SUA un răspuns dur la boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice din 2022

© Sputnik / Mihai CarausOlimpiada
Olimpiada - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2021
Abonare
Ministerul chinez de Externe: SUA vor „plăti” pentru boicotul diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.
CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Republica Populară Chineză le-a făcut o prezentare Statelor Unite din cauza deciziei părții americane de a boicota Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al republicii, Zhao Lijian, într-un briefing.
„China își exprimă dur nemulțumirea și se opune ferm, am făcut deja o prezentare strictă în fața Statelor Unite și vom lua și contramăsuri decisive”, a spus diplomatul.
El nu a precizat în același timp despre ce măsuri este vorba, subliniind doar că Washingtonul „va plăti pentru acțiunile eronate”.
Comentând faptul că Washingtonul leagă decizia de încălcarea drepturilor omului în China, Zhao Lijian a subliniat că „Statele Unite ale Americii au fabricat minciuna secolului despre așa-numitul genocid din Xinjiang, care a fost demult spulberată cu ajutorul faptelor”.
„Statele Unite, pornind de la prejudecăți ideologice și bazate pe minciuni și zvonuri, încearcă să împiedice desfășurarea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, iar acest lucru nu va face decât să demonstreze poziția rău intenționată a părții americane. În ceea ce privește genocidul, crimele care au fost comise împotriva indienilor în istoria americană sunt genocid real”, a spus el.
Potrivit acestuia, „abordarea SUA încalcă grav principiul neutralității politice a sportului stabilit de Carta Olimpică”.
Luni, Casa Albă a anunțat că nu va trimite o delegație oficială la Beijing pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Boicotul diplomatic, așa cum a fost numit la Washington, nu se referă la participarea sportivilor americani. Administrația a promis că îi va sprijini de acasă.
În același timp, autoritățile chineze sunt încrezătoare că „boicotul diplomatic” anunțat de Washington nu va împiedica desfășurarea cu succes a Jocurilor. După cum a declarat pentru RIA Novosti Ambasada Chinei în Statele Unite, China nu a invitat reprezentanţi politici ai SUA la Jocurile Olimpice.
Fluxul de știri
0