Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus de Externe avertizează asupra riscurilor unor confruntări cu NATO

© Sputnik / Alexey KudenkoMinisterul Afacerilor Externe al Federației Ruse
Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Viceministrul rus de Externe Serghei Reabkov, a avertizat asupra riscurilor unor confruntări cu NATO în cazul desfășurării în Europa a armelor, interzise anterior de INF.
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Una dintre îngrijorările Moscovei este legată de faptul că în Europa, cu susținerea tacită a partenerilor din NATO, ar putea apărea sisteme de armamente care anterior erau interzise de tratatul INF, a declarat într-un interviu oferit agenției RIA Novosti viceministrul de Externe Serghei Reabkov.
“Adică, va fi o confruntare, va fi o nouă rundă, vor apărea astfel de mijloace și din partea noastră. Acum acestea nu sunt desfășurate, am anunțat în mod unilateral un moratoriu și îndemnăm NATO și SUA să se alăture acestui moratoriu”, a menționat el.
Lipsa unui progres în soluționarea politico-diplomatică a acestei probleme va determina ca răspunsul să fie militar și tehnico-militar, a adăugat diplomatul.

“Asigurările (…) că NATO nu intenționează să desfășoare astfel de mijloace cu focoase nucleare, nu suntem convinși în niciun fel. (...) Nu există nicio încredere în NATO în calitatea ei de alianță”, a conchis Reabkov.

Rusia NATO - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Rusia
Senator rus: De ce Europa de Est se opune dialogului Rusia - NATO
Fluxul de știri
0