Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Moscova anunță expulzarea a doi diplomați germani

© Sputnik / Alexey Kudenkoimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moscova a anunțat expulzarea a doi diplomați germani, în replică la gestul similar al Berlinului.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Rusia anunță expulzarea a doi diplomați germani, în replică la un gest similar al Berlinului, a anunțat MAE al Rusiei.
Ambasadorul Germaniei la Moscova, Géza Andreas Geyr, a fost convocat luni la sediul Ministerului de Externe al Rusiei, în legătură cu expulzarea a doi diplomați ruși din Germania.

“Ambasadorului Germaniei i s-a anunțat că doi angajați diplomatici ai ambasadei Germaniei în Rusia au fost declarați persoane non grata, drept o măsură simetrică la decizia neprietenească a Guvernului Germaniei, accentuându-se că partea rusă va reacționa proporțional și adecvat la orice atacuri ale Berlinului în adresa noastră”, se spune în comentariul publicat pe site-ul diplomației ruse.

Curtea Supremă de la Berlin a condamnat miercuri pe cetățeanul rus Vadim Sokolov (Krasikov) la închisoare pe viață pentru asasinarea cetățeanului Georgiei, Zelimhan Hangoșvili. Apărarea insistă că nu există suficiente probe, iar deocamdată nu a fost luată decizia cu privire la căile de atac.
După anunțarea verdictului, MAE al Germaniei l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, Serghei Neceaev, anunțându-l despre expulzarea a doi diplomați ruși, potrivit ministrului german de Externe, Annalena Baerbock. Potrivit MAE de la Moscova, Rusia respinge orice acuzații despre implicarea structurilor de stat în asasinarea lui Hangoșvili.
Forumul Economic Mondial de la Davos  - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Internațional
Forumul Economic Mondial de la Davos a fost amânat: Care este motivul
Fluxul de știri
0