Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Forumul Economic Mondial de la Davos a fost amânat: Care este motivul

© AFP 2024 / FABRICE COFFRINI Forumul Economic Mondial de la Davos
Forumul Economic Mondial de la Davos  - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Forumul Economic Mondial de la Davos a fost amânat pentru vara viitoare din cauza răspândirii tulpinii omicron.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Forumul Economic Mondial își amână întâlnirea anuală de la Davos pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei. Anunțul a fost făcut de RIA Novosti cu referire la o declarație publicată pe site-ul oficial al Forumului.

„Forumul Economic Mondial va amâna reuniunea anuală de la Davos, Elveția, în contextul continuării incertitudinii generate de tulpina Omicron. Acum, plănuim să organizăm reuniunea la începutul verii”, se arată în comunicat.

Din cauza pandemiei este greu de realizat o întâlnire globală cu prezență fizică. Pregătirile au fost realizate ținându-se cont de recomandările experților și datorită cooperării strânse a guvernului elvețian la toate nivelurile. În ciuda protocoalelor medicale stricte pentru întâlnire, rata de transmitere a tulpinii omicron și impactul acesteia asupra călătoriilor au făcut necesară această întârziere”, a adăugat Forumul Economic Mondial.
În perioada 17-21 ianuarie 2022 s-a anunțat că se vor desfășura o serie de sesiuni online care se vor concentra pe "identificarea de soluții la cele mai presante provocări mondiale".
Forumul Economic Mondial a amânat întâlnirea de la Davos pentru al doilea an consecutiv din cauza restricțiilor legate de COVID-19. În 2021, s-a anunțat că forumul va avea loc la jumătatea lunii mai în Singapore, apoi a fost amânat pentru august, dar ulterior anulat.
Ministrul chinez de Externe Wang Yi. - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Internațional
Pechinul: În cazul unei confruntări cu SUA, China ”va lupta până la capăt”
Fluxul de știri
0