Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ani grei de închisoare pentru trei bărbați și o femeie: Iată ce au comis

© Sputnik / Мирослав Ротарьpușcărie, imagine simbol
pușcărie, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Patru traficanți de ființe umane și-au aflat sentința. Iată ce pedeapsă au primit pentru faptele comise.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Ani grei de pușcărie pentru trei bărbați și o femeie. Aceștia sunt învinuiți de impunerea mai multor tinere, printre care și o minoră, să acorde servicii sexuale contra plată.
Mai exact, în perioada 2006 - 2013, învinuiții, formând un grup criminal organizat, au recrutat 11 tinere din Republica Moldova sub pretextul de a munci în Federația Rusă în calitate de chelnerițe. Ulterior, ajunse la locul destinației, victimele au fost impuse să acorde servicii sexuale contra plată, fiind achitate cu sume de până la 10 000 de ruble pe zi, astfel ca rezultat al exploatării victimelor, inculpații au obținut venituri materiale considerabile.
Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, pe toată durata investigării și judecării cauzei penale victimelor le-a fost asigurată asistență juridică. La fel, una dintre tinere a beneficiat de programul de reintegrare socială.
Astfel, judecătorii au decis încasarea de la inculpați în beneficiul victimelor a despăgubirilor pentru prejudiciul moral cauzat în sume cuprinse de la 10.000 de lei până la 50.000 de lei.
Totodată, pentru faptele comise cei patru inculpați au primit câte 18 ani, 11 ani, 10 ani, și respectiv 7 ani de închisoare.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Detalii noi în cazul perchezițiilor de la ASP: Mai multe persoane, reținute
Fluxul de știri
0