Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii noi în cazul perchezițiilor de la ASP: Mai multe persoane, reținute

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Mai multe persoane au fost reținute în urma perchezițiilor din această dimineață de la ASP.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Centrul Național Anticorupție anunță că a fost reținută a 14-a persoană în dosarul ASP. Este vorba despre un agent imobiliar care a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.
Asta după ce astăzi alte treisprezece persoane au fost reținute de ofițerii CNA pentru organizarea unei scheme de corupție la eliberarea actelor cadastrale.

Pe parcursul lunilor septembrie-octombrie, CNA și procurorii anticorupție au documentat mai mulți angajați ai oficiilor cadastrale ale Agenției Servicii Publice, brokeri imobiliari și ipotecari, persoane fizice și juridice, care, în complicitate cu un fost agent imobiliar facilitau procedura de obținere a actelor cadastrale.

În fapt, CNA și procurorii anticorupție au cercetat câteva sute de episoade în care organizatorul schemei facilita eliberarea actelor permisive pentru cumpărarea-vânzarea imobilelor, eludând procedura legală de programare prealabilă și pretinzând de la clienții săi sume ilicite de bani pentru a corupe angajații ASP.
Printre solicitanții de acte erau persoane fizice, juridice și agenți cadastrali care cereau eliberarea actelor fără asigurarea prezenței fizice necesare a proprietarilor și fără o procură oficială pentru ridicarea acestora. Pentru a obține documentele, aceștia apelau la organizatorul schemei și îi ofereau bani pentru serviciile oferite de ASP.
Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reținute astăzi riscă pedepse de până la 10 ani de detenție și amenzi penale.
cna - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Ultima oră: Descinderi de amploare - Sunt vizați angajați ai ASP și brokeri imobiliari
Amintim că în această dimineață ofițerii CNA și procurorii au desfășurat 69 de percheziții care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele a 38 de persoane. Totodată, ofițerii CNA au ridicat mai multe documente de la sediul ASP.
Fluxul de știri
0