Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă un lot de vaccin COVID-19 a ajuns în Moldova

© Sputnik / Mihai Carausvaccin, imagine simbol
vaccin, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Un noul lot de vaccin a fost adus în țara noastră. Serul va fi repartizat centrelor de vaccinare din țară.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Republica Moldova a recepționat astăzi un lot de 230 de mii de doze de vaccin Moderna, oferit de Franța prin intermediul platformei COVAX.
La evenimentul de recepționare a vaccinului a fost prezent și secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu. Ea a mulțumit părții franceze pentru susținerea oferită în lupta cu pandemia și a îndemnat cetățenii să se imunizeze, aceasta fiind cea mai bună metodă de prevenție.
Autoritățile în sănătate au venit cu propuneri de noi măsuri de prevenție a răspândirii COVID-19 pentru CNESP în ajunul sărbătorilor de iarnă, când în mod obișnuit se atestă o circulație mai intensă a populației, iar Comisia urmează să se întrunească cel mai probabil mâine pentru a le discuta.
Oficiala de la Ministerul Sănătății a admis că noua variantă Omicron ar putea fi prezentă pe teritoriul țării.
Vaccinul produs de compania farmaceutică Moderna utilizează tehnologia care se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul uman să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul SARS-CoV-2.
vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Coronavirus
Ceban, despre vaccinurile expirate: Au fost sau nu administrate aceste doze în Chișinău
În Republica Moldova, se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile.
De la începutul campaniei de vaccinare, 2 martie, în țara noastră au fost administrate 1 716 162 de doze de vaccin, iar 965 de mii de persoane s-au vaccinat cu schema completă.
Fluxul de știri
0