Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gheorghe Cavcaliuc, dat în căutare de Interpol pentru a fi arestat și extrădat

© Sputnik / Miroslav RotariГеоргий Кавкалюк
Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Fostul șef-adjunct al IGP și președintele partidului „PACE” este dat în căutare de Interpol pentru arestarea și extrădarea acestuia în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Gheorghe Cavcaliuc a ajuns în vizorul Interpolului, la solicitarea procurorilor ce investighează dosarul acestuia în ceea ce privește fabricarea dosarelor în privința lui Gheorghe Petic și a lui Ruslan Verbițchi. Astfel, Interpol a dat curs solicitării de a-l căuta, aresta și extrăda pe Gheorghe Cavcaliuc.
Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către procurorul responsabil de comunicarea cu mass-media al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
Amintim că pe 19 noiembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc. Decizia a fost luată de către magistrați în lipsa lui Cavcaliuc, deoarece acesta nu se află în țară.
Potrivit PCCOCS, acesta este învinuit de fabricarea dosarelor în privința lui Gheorghe Petic și a lui Ruslan Verbițchi.
„Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv”, este menționat în comunicatul emis de Procuratura Generală.
Amintim că pe 20 iulie liderul partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare de Procuratura raionului Sângerei pentru eschivarea de a se prezenta la organul de urmărire penală în dosarul verde de briliant.
Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Societate
Reacția lui Cavcaliuc, după ce a primit 30 de zile de arest
Este de menționat faptul că la începutul verii, Cavcaliuc a plecat din țară și de atunci nu s-a mai întors. În ultima perioadă, în presă se zvonește că Gheorghe Cavcaliuc se află la Londra.
Fluxul de știri
0