Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția lui Cavcaliuc, după ce a primit 30 de zile de arest

© Sputnik / Мирослав РотарьGheorghe Cavcaliuc
Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție după ce Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a dispus plasarea lui în arest preventiv.
CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Dosarul respectiv este totalmente intenționat falsificat și va fi contestat la Curtea de Apel. Este reacția fostului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, după decizia de astăzi a magistraților Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana de a emite un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele lui.
Potrivit PCCOCS, acesta este învinuit de fabricarea dosarelor în privința lui Gheorghe Petic și lui Ruslan Verbițchi.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cavcaliuc a menționat că Republica Moldova va pierde două dosare la CEDO.
”Unul pentru fabricarea dosarului împotriva lui Gheorghe Petic și altul, un dosar fabricat împotriva mea și a multor polițiști din cadrul DOS, care astăzi stau în arest nevinovați”, a scris Cavcaliuc.
Totodată, fostul șef al Inspectoratului General de Poliție a solicitat Procuraturii Generale să ia la control riguros acest caz.
Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Societate
30 de zile de arest preventiv pentru Cavcaliuc: Este învinuit de fabricarea dosarelor
”Nu vreau să cred că se va întâmpla și în acest caz, ca și în dosarul politic ,,Verde de Briliant’’, când aduceam probe, inclusiv și publice, despre procurorul șantajat care intenționat comitea abuzuri și ilegalități, erau ignorate de presă și fosta conducere a Procuraturii Generale. Și doar după lungi lupte, instanța de judecată mi-a dat dreptate și a declarat acțiunile procurorului de caz ilegale și le-a anulat”, a menționat Cavcaliuc.
În același timp, politicianul a comunicat că va face public discursul în instanța de judecată al avocatului său, Vasile Foltea, care va oferi mai multă claritate pe acest subiect.
”Din acest discurs, presa și societatea, vor înțelege multe, inclusiv cum se face justiție în Republica Moldova”, a afirmat fostul șef al IGP.
În postarea sa, Cavcaliuc a spus că nu a comis nicio ilegalitate, nu a fabricat dosare și și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu în conformitate cu legea.
Gheorghe Cavcaliuc a anunțat că va contesta la Curtea de Apel decizia de astăzi a instanței de judecată, pe care o consideră nefondată și disproporțională.
”Dacă Republica Moldova nu este capabilă să-și protejeze cetățenii de persecuții politice și să asigure un proces de justiție echitabil, atunci îmi voi apăra drepturile și îmi voi demonstra nevinovăția în instanțele internaționale”, a conchis Georghe Cavcaliuc.
Amintim că astăzi Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.
Decizia a fost luată de către magistrați în lipsa lui Cavcaliuc, deoarece acesta nu se află în țară.
Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Societate
Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de Procuratură – de ce a fugit din țară
Fluxul de știri
0