Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Carburanții se scumpesc din nou! ANRE a afișat prețuri noi la benzină și motorină

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediacarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 21 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea scumpi.
Din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile variază de la o zi la alta.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 21 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 35 bani pentru un litru, fiind mai mare cu 6 bani decât cel afișat pentru 19 decembrie. Iar prețul la motorină va crește cu 2 bani și va costa 17 lei și 24 bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul lunilor septembrie - octombrie. Însă pe parcursul lunii noiembrie până în prezent s-a atestat o scădere ușoară a prețurilor la combustibil. Totuși, de mai bine de o săptămână prețurile la carburanți sunt în creștere.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Linie de electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Expert: De ce Moldova nu produce electricitate ieftină
Fluxul de știri
0