Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi bărbați s-au ales cu detenție pe viață, iar doi au primit 25 de ani: Ce au comis

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Criminalii care au împușcat mortal șoferul mașinii unei bănci comerciale și au rănit doi încasatori în 2014, au primit o pedeapsă mai dură. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Doi bărbați s-au ales cu detenție pe viață, iar alți doi au primit o pedeapsă de 25 de ani. Magistrații au decis să le înăsprească pedeapsa celor care au comis atacul asupra unui automobil ce aparținea unei bănci comerciale. Fapta a fost comisă pe 30 mai 2014.
În timpul jafului au fost trase peste 40 de focuri dintr-un pistol-mitralieră, iar automobilul folosit la comiterea infracțiunii a fost abandonat și ulterior incendiat. Infracțiunea s-a soldat cu moartea șoferului automobilului, rănirea a doi încasatori și un prejudiciu material de peste 1,5 milioane de lei.
Atunci, magistrații i-au condamnat pe atacatori la termene de detenție între 13 și 24 de ani, dar procurorii au cerut pedepse mai aspre. Astfel, instanța de apel a satisfăcut demersurile procurorilor, iar pedepsele inculpaților au fost schimbate în altele mai dure: doi bărbați au fost condamnați la detenție pe viață, inclusiv liderul grupului infracțional, iar alții doi – la 25 de ani de închisoare.
Potrivit Procuraturii Generale, cei patru au activat anterior în cadrul unei structuri paramilitare, iar infracțiunea pentru care au fost condamnați au comis-o cu deosebită cruzime. Procurorii susțin că dosarul a fost examinat un timp îndelungat deoarece inculpații au încercat să inducă în eroare instanța prin negarea vinovăției lor și administrarea unor probe artificiale.
Conform hotărârii, cei patru sunt obligați să întoarcă pagubele provocate.
pușcărie, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Ani grei de închisoare pentru trei bărbați și o femeie: Iată ce au comis
Fluxul de știri
0