Majoritatea alegătorilor din Bălți a boicotat alegerile: Prezența la urne - sub 10%

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Majoritatea locuitorilor cu drept de vot din municipiul Bălți a ales să boicoteze turul doi al alegerilor locale din municipiul Bălți.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. La alegeri au fost așteptați 130 554 de cetățeni cu drept de vot, dar prezența la urne a fost foarte scăzută.
Doar 10 209 de persoane sau 9,98% dintre alegători s-au prezentat la urne, în timp ce în primul tur de scrutin s-a atestat o prezență la vot de 32,79%.
La ora 21:00, secțiile de votare din municipiul Bălți, unde astăzi s-a desfășurat turul doi al alegerilor locale noi, s-au închis și a început numărarea voturilor.
Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15.918 de persoane (47,93%).
Pe locul doi s-a poziționat atunci candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6951 de voturi (20,93%), iar pe locul trei - Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu 4679 (14,08%). Pe locul patru a fost Alexandr Nesterovski, din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 4677 de voturi (14,08%).
Amintim că în data de 1 decembrie Comisia Electorală Centrală i-a solicitat Judecătoriei Bălți excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului. Ea a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Judecătoria Bălți a dispus excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, în urma demersului CEC. Totodată, membrii CEC au expediat o solicitare către Curtea de Apel Bălți pentru a se face claritate în ceea ce privește termenul de executare a hotărârii instanței.
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Politică
Susținătorii Marinei Tauber au organizat un protest la Bălți
Curtea de Apel Bălți a lăsat în vigoare decizia primei instanțe de a o exclude pe Tauber din cursa electorală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a susținut excluderea Marinei Tauber din scrutinul pentru funcția de primar al municipiului Bălți.
Astfel, candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chirilciuc luptă în turul II al alegerilor locale din Bălți.
Asta după ce candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a anunțat boicotarea turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți și a anunțat retragerea sa din cursa electorală. Iar în data de 6 decembrie, și PAS a anunțat că își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți.
Fluxul de știri
0