Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Susținătorii Marinei Tauber au organizat un protest la Bălți

© Sputnik / Mihai CarausProtest
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mai mulți oameni au ieșit la un protest organizat la Bălți pentru a o susține pe Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Susținătorii Marinei Tauber, care a fost exclusă din cursa pentru postul de primar al Capitalei Nordului, protestează la Bălți.
Aproximativ două sute de oameni au ieșit în stradă. Ei se opun desfășurării turului doi al alegerilor locale din municipiu, considerandu-l ilegal din cauza excluderii lui Tauber de pe lista candidaților.
Manifestanții consideră că anume candidatul Partidului „Șor” ar fi trebuit să câștige alegerile.
Oamenii au ieșit cu pancarte pe care scrie „Jos dictatura”, „Farsă, nu alegeri” și „Aceste alegeri sunt ilegale”.
De remarcat că în primele două ore prezența la vot a fost mai mică de unu la sută - 0,66%. Puțin mai mult de 600 de alegători au venit la secțiile de votare.
Candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, luptă astăzi în turul II al alegerilor locale noi din Bălți.
Asta după ce candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, a anunțat boicotarea turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Bălți și a anunțat retragerea sa din cursa electorală. Iar în data de 6 decembrie, și PAS a anunțat că își retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți.
S-a întâmplat în condițiile în care pe 4 decembrie, chiar în ajun de ziua programată pentru turul doi al alegerilor de la Bălți, scrutinul a fost suspendat.
CEC a solicitat excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru alegerea primarului la Bălți, pe motiv că ar fi admis unele încălcări. Astfel, Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.
Fluxul de știri
0