Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Grecia înăsprește regulile de intrare: Testele COVID - obligatorii

© Pixabay / MariamichelleSantorini, Grecia
Santorini, Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Abonare
Grecia impune măsuri mai stricte la intrarea pe teritoriul statului din cauza răspândirii tulpinii omicron a coronavirusului.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Toți călătorii care sosesc în Grecia din 19 decembrie, indiferent dacă dețin certificatul de vaccinare, trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus. Este vorba de un test PCR făcut cu cel puțin 72 de ore înainte de călătorie, sau un test expres făcut cu 24 de ore înainte de călătorie, transmite RIA Novosti.
Restricția va fi valabilă în perioada 19 decembrie - 10 ianuarie 2022. Această cerință se aplică tuturor, inclusiv copiilor cu vârsta de cinci ani și peste. Exceptați de la această regulă sunt doar călătorii care au stat în străinătate mai puțin de 48 de ore.
Decizia a fost luată pentru perioada sărbătorilor de Crăciun în legătură cu răspândirea tulpinii omicron și „ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19”.
„Mutația omicron a forțat țara noastră să ia măsuri de urgență pentru vizitatorii din străinătate. Astfel de măsuri sunt necesare pentru a încetini pe cât posibil răspândirea pe scară largă a pandemiei și pentru a câștiga timp pentru o acoperire mai amplă a vaccinării. Măsura de urgență va intra în vigoare în perioada sărbătorilor. Mai multe informații vor fi anunțate săptămâna viitoare. Excepție vor fi călătorii care au fost în străinătate mai puțin de 48 de ore. Măsura va intra în vigoare duminică dimineața, 19 decembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Ioannis Iconou.
Aeroporturile, companiile feroviare sau maritime și companiile de transport rutier trebuie să monitorizeze verificarea tuturor documentelor. În cazul unui test pozitiv, călătorul trebuie să fie pus în autoizolare la domiciliu sau într-o reședință temporară sub supravegherea autorităților timp de 10 zile.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Coronavirus
Noi reguli de intrare în Ucraina: Ce trebuie să știe moldovenii care merg în țara vecină
Fluxul de știri
0