Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi reguli de intrare în Ucraina: Ce trebuie să știe moldovenii care merg în țara vecină

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Abonare
Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat noi prevederi cu privire la intrarea în țară.
CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina prezentând la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, în limba engleză, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat noi prevederi cu privire la accesul pe teritoriul țării.
Moldovenii care vor să intre pe teritoriul statului vecin trebuie să prezinte și unul din următoarele documente, emise sau traduse în limba engleză, având ștampila umedă:
certificatul medical de vaccinare, emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova, care confirmă primirea uneia sau mai multor doze de vaccinuri contra COVID-19, recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății sau
rezultatul negativ al testului PCR sau al testului rapid pentru determinarea antigenului de coronavirus SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare
certificatul de confirmare a recuperării după COVID-19
Polița de asigurare medicală poate fi perfectată de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.
De asemenea, la traversarea frontierei pe direcția de intrare în Ucraina, cetățeanul Republicii Moldova, care nu deține certificatul de vaccinare ce confirmă primirea uneia sau mai multor doze de vaccinuri contra COVID-19, va fi obligat să instaleze în telefonul său mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Vdoma” și să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile, care începe după 72 de ore de la traversarea frontierei.
Tub de testare Covid-19 - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Coronavirus
Testele PCR la intrarea în România nu mai sunt obligatorii: Iată pentru cine
Fluxul de știri
0