Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri locale la Bălți: Câte persoane s-au prezentat la secțiile de votare

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2021
Abonare
Comisia Electorală prezintă primele date cu privire la prezența la vot la alegerile locale de la Bălți.
CHIȘINĂU, 19 dec - Sputnik. Nici un procent din populația cu drept de vot înscrisă în listele electorale pentru al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale noi de la Bălți au votat până la ora 09:00.
Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora 09:00, în total, s-au prezentat la urne circa 676 de persoane, ceea ce constituie 0,66% din numărul total al alegătorilor incluși în listele electorale.
Candidatul independent Nicolai Grigorișin și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, luptă astăzi în turul II al alegerilor locale noi din Bălți.

Cum se vor desfășura alegerile locale la Bălți

Dreptul la vot se va exercita în condiții similare primului tur de scrutin și în baza acelorași liste electorale. Totodată, persoanele care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor, au împlinit vârsta de 18 ani vor putea vota în secțiile de votare conform domiciliului sau reședinței, fiind incluși în lista electorală suplimentară.
Alegătorii care în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota, în baza acelorași liste electorale, la secțiile de votare conform înregistrării domiciliului sau reședinței existente la data desfășurării primului tur de scrutin.
Pe de altă parte, alegătorii care au depus cerere privind votarea la locul aflării în primul tur de scrutin își pot exercita dreptul de vot și în turul al doilea, chiar dacă nu au depus repetat cerere în acest sens, cu excepția cazului când au renunțat la acest drept în același mod în care l-au obținut.
La adoptarea deciziei privind deplasarea urnei mobile, biroul electoral al secției de votare va confirma solicitările pentru primul tur de scrutin, în ordinea în care au fost depuse.
Vlad Batrîncea - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2021
Politică
Opoziția cere o anchetă a Procuraturii și demiterea membrilor CEC
Fluxul de știri
0