Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Testele PCR la intrarea în România nu mai sunt obligatorii: Iată pentru cine

© Pixabay / fernandozhiminaicelaTub de testare Covid-19
Tub de testare Covid-19 - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Abonare
Pentru o categorie de persoane a fost exclusă obligativitatea prezentării testului PCR la intrarea pe teritoriul României.
CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Nu toate persoanele care vor să ajungă în România sunt obligate să prezinte la intrarea pe teritoriul țării testul PCR. Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a aprobat o nouă hotărâre în acest sens.
Potrivit noilor modificări privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terțe, valabile în perioada 10 decembrie - 08 ianuarie 2022 sunt exceptate de la măsura carantinei conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, care asigură transportul de marfă.
La fel, sunt exceptate de la măsura carantinei conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.
Precizăm, prim-ministrul Natalia Gavrilița a declarat că autoritățile de la Chișinău sunt în discuții cu cele de la București în privința excluderii obligativității testului PCR la intrarea pe teritoriul României din Republica Moldova cel puțin pentru persoanele vaccinate.
Gavrilița a mai spus că Guvernul face tot posibilul pentru a ieftini testele PCR. În laboratoarele de stat, cele ale Agenției de Sănătate Publică, costul pentru un test PCR este de 300 de lei. Doar unul din aceste laboratoare este în Chișinău și colectează analize doar în orele dimineții. De luni până vineri, la acest laborator, persoanele se pot programa între orele 08:00 și 11:00, iar sâmbăta doare de la 08:00 la 10:00.
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Coronavirus
Test PCR la COVID-19 la doar 300 de lei: Când și unde pot fi efectuate
Fluxul de știri
0