Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Test PCR la COVID-19 la doar 300 de lei: Când și unde pot fi efectuate

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare coronavirus
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Abonare
Testul PCR poate fi făcut nu doar în instituțiile private, dar și în cele publice, contra costului de 300 de lei. Ministerul Sănătății a precizat unde și cum poate fi efectuată testarea.
CHIȘINĂU, 15 dec - Sputnik. În prezent, și laboratoarele publice pot presta servicii de testare la COVID-19 contra cost. Ministerul Sănătății a precizat că în țară sunt mai multe laboratoare publice unde poate fi efectuat testul PCR cu 300 de lei.
Este vorba despre laboratoarele din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Chișinău, Bălți, Soroca, Cahul și Comrat, precum și în laboratorul Centrului Republican de Diagnostic Medical din Capitală.
Este de menționat faptul că prelevarea materialului biologic pentru testul PCR la COVID-19 se realizează în primele ore ale dimineții, doar după programarea prealabilă și cu prezentarea buletinului de identitate sau a pașaportului.
„În laboratoarele publice ANSP, testul de diagnostic PCR poate fi realizat de luni până vineri, în intervalul orelor 8:00 – 11:00, precum și în zilele de sâmbătă, de la 08:00 până la 10:00. În cadrul laboratorului Centrului Republican de Diagnostic Medical, str. Constantin Vârnav 13, colectarea se face în zilele de luni până vineri, în intervalul orelor 08:00 – 12:00”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
Testele se fac în limba română și engleză, în cazul în care persoana are nevoie să plece peste hotare.
Amintim că la mijlocul lunii octombrie, Guvernul a decis să micșoreze costul unui teste PCR în instituțiile medicale de stat, de la 700 la 300 de lei.
Китайский медработник с пробирками в лаборатории - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2021
Coronavirus
Teste PCR la intrarea în România: Vor fi sau nu obligatorii
Fluxul de știri
0